Tisztelt Kollégák!

A Budapesti Ügyvédi Kamara Ügyvéd-Mediátorok Szakmai Kollégiuma 2010. október 15-én pénteken, 10 órától 16 óráig szakmai napot tart, amely a mediációval kapcsolatos elméleti ismeretek bővítését és a gyakorlati készségek, képességek fejlesztését szolgálja. A szakmai nap workshop jellegû. A workshop programjának levezetője dr. Ingo Krampen németországi ügyvéd-mediátor, aki mind a jog, mind pedig a mediáció területén széleskörû tapasztalattal rendelkezik. Az előadóról bővebb információ a www.barkhoff-partner.de weboldalon áll rendelkezésre német nyelven.

A szakmai nap helyszíne a Budapesti Ügyvédi Kamara Protokoll terme. A rendezvényen tolmácsot biztosítunk.

Kérjük, hogy a kollégák a részvételi szándékukat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött e-mailben jelezzék. A Szakmai Kollégium tagjai részére a részvétel ingyenes, nem tag kollégák részére a részvételi díj 10.000,-Ft. Várjuk a munkánkhoz és a Szakmai Kollégiumunkhoz csatlakozni kívánó kollégákat is!

BÜK Ügyvéd-Mediátorok Szakmai Kollégiuma
vezetőség


Mediációs szakmai nap

Budapest, 2010. október 15. péntek (10:00–16:00)
Program
10:00-10:15    A szakmai nap megnyitása
(cél: köszöntő, programismertetés, néhány szó a téma aktualitásáról)
10:15-11:00    Témafelvezető előadás: A mediáció, mint “jogmentes” terület
(cél: a jog és mediáció területének, illetve a jogi képviselői és a mediátori jelenlét elhatárolása, különbségek megértése)
11:00-12:00    Előadás témájának csoportos, gyakorlati feldolgozása
(cél: előadáson elhangzottak rögzítése, megértése, feldolgozása, megtapasztalása)
12:00-13:00    Ebédszünet
13:00-14:00    Témafelvezető előadás
(cél: mediáció szakaszai, ezek főbb jellemzői)
14:00-15:30    Mediáció gyakorlata egy konkrét ügy kapcsán
(cél: egy konkrét ügy modellezése kapcsán a mediáció folyamatának, a mediator szerepének megértése, a mediátori szerep gyakorlása, intervenciós technikák az egyes fázisokban)
15:30-16:00    Kérdések-válaszok
(cél: közös rátekintés a nap folyamán történtekre; értékelés; visszajelzés, kérdések felvetése, összegyûjtése; kötetlen beszégetés)